top of page
logo-selde.png

OM SELDE SERIØST TV

Velkommen Selde Seriøst TV, en video/TV kanal om en lille by på kanten af Limfjorden

Selde Seriøst TV er et portræt af byen Selde, det er en samling fragmenter og samtaler, der danner en fortælling om landsbyen, som har sær kunst i hver en krog.
Selde Seriøst TV er kunstprojekt udviklet af  billedkunstneren Signe Vad; et fortløbende projekt, 

hvor der over tid kommer flere og flere indslag fra Selde til TV kanalen.
Selde TV startede med at være en del af  videoudstillingen Skulpturlandsby Selde 2017. Siden er der kommet flere sæsoner til. På www.seldetv.dk kan man se både nye indslag og tidligere indslag. De første sæsoner kan man få overblik over i en trykt programoversigt. 

Desuden er der en ungdomsredaktion med egen kanal og egen trykt programoversigt. Seldes ungdomsredaktion kan ses på www.seldetv-ung.dk

”Jeg ankom alene sent på aftenen til stille, sorte Selde. Næste morgen åbnede jeg døren til vestjysk blæst og blomstrende sommerfugle-buske, stille gader med momentvis drønende biler. Pludselig stod der en skulptur og i Dagli´ Brugsen talte folk med hinanden.
Selde er en besynderlig by, både stille og levende, beboerne besøger og deltager i kunsten og de kan lide at arrangere fælles aktiviteter. Men byen er lille og de fleste beboere er ældre. For mig var den stille, men i krogene fandt jeg liv og klogskab. Jeg fik lyst til at folde byen ud i mit projekt, så andre kunne se ind i Seldes kroge og selv danne sig et indtryk. Derved opstod Selde Seriøst TV.”  

”At forbinde sig med hinanden er kernen i mine internet-værker. Med webkamera skaber jeg andre møder, det interaktive webformat gør forbindelsen fra afsender til modtager kort og vidtrækkende, optagelserne er langsomme og åbner rum til fordybelse. Udstyret skal være så simpelt, at det ikke forstyrrer nærheden i optagesituationen; ved f.eks bare at bruge et tlf-kamera til en livestream TV- eller YouTube kanal. På denne måde kan jeg portrættere en landsby interaktivt, lade beboerne og omgivelserne tale for sig selv.”

- Siger Signe Vad om sit projekt.

 

Støttet af:

bottom of page